15.02.2012 г., 20:49 ч.

Сонет 24 

  Поезия » Любовна
568 0 2

                                    Сонет № 24

 

                            Аз упорит съм като лишей.

                            Камъка превръщам във трева.

                            Със тебе искам аз да дишам,

                            но друга билка трябва за това.

                            Усещаш ли протегнатата сламка?

                            Превръщам допира в любов.

                            Изпаднала си в зимна дрямка

                            и не оставяш даже послеслов.

                            Ще трябва в тебе да заспивам.

                            Ще хвана вятъра със ласки.

                            Додето двамата сме живи,

                            желая мъката ти да задраскам.

 

                            Когато ме няма, хващай молива

                            и нарисувай моята маска.

 

 

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??