6.02.2013 г., 17:29 ч.

Сонет за болното вино 

  Поезия » Любовна
496 0 0

                          СОНЕТ ЗА БОЛНОТО ВИНО

 

 

 

 

               Във виното се криеш непрестанно.

               Героите ти плуват във червено.

               Сълзите ти потичат рано.

               Пробиват нещо в мене, жено!

 

               Във виното е твоят огън.

               Искрят желания отвътре.

               Свали си роклята, за бога!

               Защо все още се озърташ?

 

                Във виното сложи пелина!

                Да загорчи една целувка.

                Ти, манекенко от витрина,

                люби ме, без излишните преструвки!

 

                        Когато поривът премине,

                                 тръгни си тихо, без обувки.

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??