17.09.2017 г., 9:38 ч.

Создавам хоризонти 

  Поезия » Философска
232 0 0

Создавам хоризонти
таму каде што ги нема 
од песок, пепел и бисери. 
Кога ме бараат
мене ветерот ме собира 
во сенката на каменот. 
Во моите мисли 
само бранувања го кршат мразот
на човековиот отпор кон убавото и вредното.
Создавам хоризонти
таму каде има траги на уметност
под прстите на месечината
по патот на поезијата. 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??