12.03.2008 г., 19:18 ч.

Специално 

  Поезия » Любовна
757 0 3

Протегни ръка към слънцето,
открадни си миг от вечността.
Пий от потока на безсмъртието,
бъди вечна.
В очите ми се огледай -
виж, че си прекрасна.
Далеч ще отлетиш,
дори да моля, няма да те върна.
Ти си волна птица,
разперила криле,
някъде там в необятния свят
те чака по-добро бъдеще.
Дори след време,
дори и там да останеш,
дори да не се завърнеш
и спомените пагубно да избледнеят.
Моята любов към теб,
никога не ще се промени!
Ще се сещам,
първо често,
после рядко.
Когато косите посивеят
и костите започнат да болят,
и ти си мислиш:
"Тя ме е забравила!"
Дори да виждам само със силни очила.
Дори да бъда тромава и бавна.
Дори да забравям много неща,
няма да забравя теб и това,
което ни свързваше преди и сега.
Няма да забравя приятелството,
топлината,
и това, че бе до мен, когато другите не бяха!


P.S. Безкрайно те обичам и ценя. Твоя вечна приятелка Слънчева!

© Различна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??