29.04.2016 г., 0:17 ч.

Спи, любов 

  Поезия » Любовна
483 0 0


февруари 2014 Румяна Славова

 

Склони главица натежала!
Затвори клепачи уморени!
За кратко поне забрави страховете-крадци на мигове от съня ти!
Чуй песента на сърцето-
като пиле ще хвръкне-
все за тебе мечтало!
И ето, мечтата му да е близо
веч ще се сбъдне!
Усетù топлината, дето
от тръпнеща снага те завива!
Косите уханни,червени
дълго са расли за тебе-
меко-кадифени!
Длани нежно-горещи
да те погалят не смеят...
В тях тихо заспи като бебе
и сънувай мечти пъстроцветни!
Аз-будна ще пазя съня ти!
Всяка красива извивка,
от светлото лице,
в паметта ще запазя-
да го сънувам,когато далеч си!
Спи,любов,но не още задълго...
Искам да ти погледам очите!

© Румяна Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??