30.09.2009 г., 1:49 ч.

Споделено (някога някъде на север) 

  Поезия » Любовна
523 0 7

Викингът:
със кораб ще дойда
и ще те отнема
от тази спокойна
плодородна земя
а после със вятър
и дъжд във косите
далече на север
ще те отведа


Девойката:
във твоята сила
за миг аз се влюбих
закрила намерих
под твойте крила
усмихваш се нежно
а синият поглед
открадна завинаги
мойта душа

Викингът:
единствено с тебе
аз силен се чувствам
с гласа ти се будя
в съня те зова
във дните жадувам
за твойта усмивка
за стройното тяло
на млада бреза


Девойката:
на пристана чакам
броейки вълните
със мисли за нашите
бъдещи дни
но кораба още
е там под звездите
далече от мене
и мойте мечти


Двамата:
бреговете на север
са наша стихия
закрилят ни в бури
и в слънчеви дни
любовта ни те пазят
със вечна магия
даряват ни вяра
и безкрайни зари

~~

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??