24.06.2005 г., 19:15 ч.

Спомен 

  Поезия
837 0 2

Капките дъжд по стъкло се стичат,
гледам и сякаш те виждам през тях.
Там си, далече, толкоз различен,
в себе си скрил моя мъничък грях.

Плаче нощта и пищи самотата,
тръпне плътта за целувка една,
огънят див от страста непозната,
още е жив - не угасва жарта.

Може би някъде там, надалече,
мисъл за мен ще смути твоя сън,
мигове страстни отминали вече
в теб ще отекват със грохотен звън.

Ще помня очите ти с дъх на море,
как бавно безсилна потъвах във тях.
Слънцето, ти си във мойто небе,
любов невъзможна, единствен мой грях!

© Татяна Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Използвала си толкова силни думи! Сравненията и глаголите ме карат да изтръпна, сякаш аз съм там - в плачещата нощ и пищящата самота.
    Пожелавам СИ скоро да чета още твои неща!
  • страхотно е някак си истинско ми звучи...
Предложения
: ??:??