23.10.2007 г., 9:25 ч.

Спомен 

  Поезия
529 0 13
Аз помня паяжната есен
и мирисът на топлото кафе.
Аз помня и студената панелка,
с прозорци, скрити в кадифе.
Аз помня малката ни кухня
и плетеното старо одеяло,
виждам, че сме още там -
несигурни пред криво огледало.
Аз помня как донесохме килима
и как набрах букет цветя,
аз помня първата ни зима
и първата целувка в пролетта.
Помня порцелановите чаши
(и помня черно-белия албум),
помня ги, защото са си наши
(любовна сладост във парче локум).

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??