9.12.2008 г., 17:35 ч.

Спомен 

  Поезия
1123 0 3
Спомен

 с дълбока болка 
 по напусналата ни завинаги
                    Ваня Карамфилова
литературен кръг  Свободна мисъл


Идваше винаги последна.
С натежали крака.
С усмивка ни поглеждаше нежно,
казваше, че едвам си дошла,

че тръгвайки, лекарство си пила,
сърцето спокойно да бие,
но усещаш енергия, сила, 
че чакаме те всичките ние.

И винаги прегръщаше всеки, 
за всеки намираше слова.
Имахме мигове - и трудни, и леки,
но силата наша бе в обичта.

Последно те помня в лилаво, 
на мъдростта лилавия цвят.
Как хубаво беше и славно
в нашия поетичен свят.

Стихове ти не четеше, 
имаше учудваща памет.
Седнала кротко на стола, редеше
 куплети от обич и пламък.

Идваше винаги последна.
И сега по навик се взирам,
но където и да погледна - 
няма те, не те съзирам.

И как ми се иска сега
да те чакаме и повече от час.
А ти - закъсняла, с натежали крака да ни кажеш:
                                    Тук съм! Идвам при вас!  





© Мария Табакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вярно, макар и тъжно...Истинско , както е истина , че Ваня я няма между нас!Силно , както са силни нейните картини, нейните песни , нейните стихове...
    Винаги ще я помним!
    Благодаря ти Мими, че изрази в стихове онова,което исках, а не успях!
    С много обич!
  • Поклон!
  • много съжалявам за загубата.Поклон пред нея и моя дядо който днес е починал преди 11 години!Много ме натъжи стиха ти,но ми и хареса!
Предложения
: ??:??