6.08.2010 г., 23:52 ч.

Спомен за маслини 

  Поезия » Любовна
530 0 2

 

СПОМЕН ЗА МАСЛИНИ

 

 

Помниш ли, маслинена гъркиньо,

оная вечер през април,

когато си поисках да те имам

поне за миг,

повече и от разискреното вино

под шепота на младите асми,

току-що разлистили момичета,

повече и от небето синьо

с всичките си парещи звезди?

 

И после се разминахме,

богиньо -

ти със облаците си отиде,

а моят вятър стана тих

и безимен

като непроочетен  стих и

спомен за маслини...

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тази творба действа като чаша най-хубаво вино!
    Поздравления!
  • вкусни са изглеждали тия маслини, но е трябвало да ти опиташ
    Поздрави, хубав стих!
Предложения
: ??:??