6.08.2015 г., 20:40 ч.

Спомени на закачалки… 

  Поезия » Любовна
332 0 0

Спомени на закачалки…

 

Някои жени имаме в гардеробите 

рокли, които са по-ценни от всички, 

рокли, които са пропити от спомените

на моментите, в които са обличани…

 

Всяка от нас си има рокля любима,

неизпрана, носеща аромата на един момент,

на една вечер, в която я е превърнала в богиня,

получила най-бленувания и голям комплимент…

 

Роклите от най-специалните ни вечери,

настръхваме само от допира на пръстите ни с тях,

онези рокли, които са били със страст съблечени,

и те, и спомените им - никога не хващат прах…

 

Всички имаме рокли с голяма история

и страхуваме се да ги облечем пак,

защото само погледът ни тогава говори я

и искаме само тя да си остане тях…

 

Но зад тези важни рокли, знаем, има хора,

които са ги превърнали във всичко това,

луди нощни танци с някого без умора,

нежно смъкнат цип от силна ръка…

 

Някои хора съхраняват в албумите спомени,

други споделят ги с приятели или с хартия,

а моите са закачени грижливо в гардероба,

да мога винаги да ги усетя, облека и преоткрия…


 

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??