21.09.2008 г., 16:37 ч.

Споменът за моята любима 

  Поезия
796 0 7

                                                                                          И вече не зная - ти ли си ми скъпа

                                                                                          или споменът за теб!?

 

Там нейде, далече, в любимия град,

там, където самотници влюбени има,

аз, за жалост, съм вече съвсем непознат,

но познава ме споменът за моята любима.

 

Той ме среща с чужди познати очи,

от които сладката болка изплува,

на догадките мои нехайно мълчи

и не пита това колко много ми струва.

 

Посещава пак толкова скъпи места,

но забравил е точно защо ги обичам.

Помни чувства, мелодии, стъпки в нощта

и две думи, които веднъж съм изричал.

 

Търси, взира се, рови, разпитва,

обикаля из улици пусти и неми.

Безнадеждно решителен пак се опитва

да си спомни как точно покоя отне ми.

 

 

 

© Пламен Рашков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??