СПРАВЕДЛИВОСТ?
Хора, спрете и вижте детето!...
То отдавна вече не е хлапе.
В гръб го вижте, не във лицето,
то е намразило свойто лице.
Там зад ъгъла някакъв батко
обидил детето, а то не мълчало.
От безсилие този тинейджър
го бутнал от високо стъпало.
Бликнала кръв от лицето невинно...
Големият батко се давел от смях.
Озлобен със усмивка му казал:
"Всяка истина днес се наказва с пердах!"
Малчуганът погледнал лошия батко
и съзнал, че големите хора са зли.
Детската мъдрост за тях е хлапашка...
Как да бъдат децата добри?!
© Иван Иванов Всички права запазени
бил дете е макар и за кратко.
Но пердах дали е получил?
И какво ли от него научил?
Може би-да бъде гадняр,
да се прави на силен мъжкар
пред невинните мали хлапета?
Лесно е пред такива момчета
да се прави на силен,голям,
но в живота ще бъде все сам.
Поздрави за хубавия стих!
Накара ме да се замисля.
И изразих мислите си в този
стих,който написах.