14.11.2012 г., 19:22 ч.

Среща 

  Поезия » Друга
695 1 4

Имах среща със дявола. 

Надарен е с красиво лице...

А под гърдата му, лявата,

със сигурност няма сърце...

 

Голям кавалер е, целува ръка,

но това е само привидно...

Притежава номадска душа,

лицемер със усмивка ехидна...

 

Обвит е в порок, но не пуши,

нито пие, само хойка безспир...

Приказлив, не умее да слуша,

би се прекръстил дори в манастир...

 

Той е алчен, безмилостен хищник,

във очите му мълнии светят...

Разхожда лъжата под мишник,

има брак, но не спазва обета...

 

Подхранва най-алчното его,

за хорската болка нехае...

Детето прилича на него,

жена му на злоба ухае...

 

Умен е, много коварен.

Ще ти вземе душата със жест...

Няма чувства, адски покварен,

не е чувал за доблест и чест...

 

Имах със дявола среща.

Аз го познавам добре...

В момента ви гледа отсреща

оня там, с харизматичното лице...

© Величка Русева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??