Най-неравна е онази битка, с Природата!...
Защото от нея идва Породата...
( Жени :) )
***
срещнах себе си
на живо...
и не във огледало -
(като неясно отражение)
срещнах се съвсем реално
разминахме се...
тихо... плавно
тя във ляво
а аз (нали съм демократ)
завих надясно
на това му казвам
пространствено обосновано...
възражение...
възцари се тишина
(сърце в сърце
отмери ударите бясно)
светът замръзна във очакване -
малка катастрофа от локален тип...
или битка завършила безславно...
(заради общия ни раздвоен език)
обърнахме се бавно...
- Господи! познах се -
просъска меко тишината
погледнах се...
с немигащи очи
оставили на не един човек
следи в душата...
по извивките ми бяга тръпка -
да срещнеш себе си
и да не побегнеш с писък...
каква епична, Боже,
(към същността ми)
стъпка!...
Жени Иванова :)
© Jasmin Всички права запазени