4.07.2024 г., 11:24 ч.

Среща с аромат 

  Поезия » Хумористична, Строги форми
155 0 1

На спирката ме плесна нежен аромат,

очи си вдигнах да потърся аз парфюм,

но ти небрежно бързаше по своя друм

и остави ме във шах със пешката и мат.

 

Нали си падам страстен меломан,

засвири сластна музика в ума ми,

гласът ти канеше ме нежно с думи,

но моят секна в бляна си омаян.

 

Събуди ме трямваят нажежен и крив,

ядосано проклех и сладкия захлас

и липсата на смелост да поема риск.

 

Не хвана ли копнежа в твърда власт,

сирените с къдрици вземат ме за трици

и в морето бурно бродя без компас.

 

© Валентин Стайков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

22 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??