12.04.2009 г., 19:26 ч.

Стар един глупак - нещо старо 

  Поезия » Хумористична
1150 0 14

 

Стар един глупак - нещо старо

Стар един глупак,
влюби се като хлапак.

Този наш старик
беше сатирик.

И си правеше шега
О, да, със любовта.

Но щом го
сграбчи тя,
той мигом онемя.

Ех, този стар глупак,
ех, този сатирик,
получи... тик.

И си мислеше един
колко е незабравим.

Но застинал в захлас
беше във редовен пас.

Млада, хубава и нежночела
с очи големи на газела

как би тяло сплела
с набръчкания ни герой,
би било неистов вой.

А в главата негова насън
се носеше камбанен звън,
но не от оня рай,

защото му се щеше пай
от любовния безкрай.

Напудрен, наперен, неуверен,
със синьо хапче нашият герой

бе почти готов
за мъничко любов.

Но от нежния килим
на мъха незабравим

пиеше любовен сок
млад левент,
във тялото със ток.

Ех, глупци-смешници стари,
туй ще става то със нас,
щом с андропаузата не сме в час.

Безжичен

© Безжичен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??