12.01.2015 г., 0:25 ч.

Старата чешма 

  Поезия
438 0 0

От старо време има чешма

известна с име на красива мома

хора легенди за нея разказват‚

а водните капки песен запяват·

 

Моми‚ергени край нея се сбират

голямо‚чудно хоро извиват‚

бистра водица отпиват във

любов един–друг се вричат·

 

Пътник уморен сяда‚отпочива

с вода лицето си измива‚

гледа старата чешма и дума

–Нявга и аз бях напет юнак‚

а сега съм като тебе старец·

 

На чешмата някой песен ще запее

друг мъката си ще излее·

Но водата е мъдра и помни!

Дори човек вече да го няма

спомена за него във вечността остава!

 

Затова имена се пазят‚с тях

и днес чешми се назовават

и легенди за добри хора се разказват·

 

Чешмите са извор на мъдрост и спомени·

Те носят младостта на времето·

 

 

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??