18.08.2023 г., 9:49 ч.

Старата къща 

  Поезия
187 0 2

 

 

Стрехи от мрака натежали,

самотна кука във зида, 

стена -- картина на дъжда,

кепенци сухи с песни вяли,

 

прозорци с погледи предишни,

таван със въглено око,

в сайвант забравено легло,

скамейка, ветрове и вишни.

 

                                 1990 г

                           гр. Бургас  

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да.., спомени за минал живот и едно друго време..Благодаря!
  • ... и остават спомените...
    Хареса ми!
Предложения
: ??:??