17.01.2015 г., 9:58 ч.

Старата липа 

  Поезия
290 0 1

Старата липа отрупана е в цвят

ветрец полъхва и разнася аромат‚

в короната врабци се сбират

пчели липов мед събират.

 

Порасна пред дома старото дърво

място за раздумки всеки ден е то‚

прави сянка близо до дувара

в него се вплита трендафила·

 

От уличен фенер осветена е липата

клони полюшва‚ шуми в тишината‚

напомня за летните вечери

на щурците свирнята.

 

Липата и без цвят е красива

дълголетие вещае и добро‚

в квартала ще остане

любимото дърво!

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно стихче - така е и лозата...!!!
    "Старата липа отрупана е в цвят
    ветрец полъхва и разнася аромат‚
    в короната врабци се сбират
    пчели липов мед събират."
Предложения
: ??:??