Старата липа отрупана е в цвят
ветрец полъхва и разнася аромат‚
в короната врабци се сбират
пчели липов мед събират.
Порасна пред дома старото дърво
място за раздумки всеки ден е то‚
прави сянка близо до дувара
в него се вплита трендафила·
От уличен фенер осветена е липата
клони полюшва‚ шуми в тишината‚
напомня за летните вечери
на щурците свирнята.
Липата и без цвят е красива
дълголетие вещае и добро‚
в квартала ще остане
любимото дърво!
© Екатерина Маслинкова All rights reserved.
"Старата липа отрупана е в цвят
ветрец полъхва и разнася аромат‚
в короната врабци се сбират
пчели липов мед събират."