18.08.2023 г., 11:27 ч.

Старчето на варненския плаж 

  Поезия
146 2 5

СТАРЧЕТО НА ВАРНЕНСКИЯ ПЛАЖ

 

... нали съм жив – тринайста петилетка,
пък и за пенсийка натрупах стаж,
си купих днес момчешка тротинетка! –
и смъкнах се на варненския плаж.

 

А там – какво да видя? – монокини,
девойчици, изопнали тела.
И мигом в мен засвири Бокерини! –
и яхнах пак Вълшебната метла.

 

Спасителят – младоче голобрадо –
изпъна върху мен як гръден кош.
И ме запита: – Кефиш ли се, дядо?
– Ще ги сънувам, – казах, – цяла нощ!

 

И мигом се издуха мойте плувки –
направо извънземен парашут!
И размечтах се – с техните целувки
да литна като Дяволчето Фют.

 

Момче, момчее-е! Тринайста петилетка
готов си всеки миг да сториш грях.
Аз твоята момчешка тротинетка
на топличко в мазата си прибрах.

 

17 август 2023 г.
гр. Варна, 13, 05 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??