18.09.2007 г., 16:09 ч.

Старците 

  Поезия
422 0 3
  Старците

Старците са като прелетните птици.
Лятото отлитат във гнездата на селските си къщи,
есента, след гроздобера на лозята,
отново в градовете се завръщат.

Ходят винаги по двойки.

След това единият от тях излита
и повече не се завръща...
Другият остава да го чака,
от мъка побелява... и в лебед се превръща.

© Майк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??