19.08.2009 г., 16:01 ч.

Стари новини 

  Поезия » Философска
537 0 0

 

Прочитам книги странно пожълтели,

преглеждам стари, сякаш свежи новини.

Във времето са някак спрели,

заключени във снимки и графи!

 

На масата пред мен е пепелника,

препълнен с фасове, цигарата дими!

Дали ще го намеря, туй което търся?

Не знам, но иначе не бих могъл, уви!

 

Съдби на хора в овехтяло време,

антрефиле за светски новини.

Починал някой, друг родил се,

трагедия любовна, паркетни клюкини.

 

Светът сега е вече делови, логичен,

забързан, сбъркан, поруган, омачкан.

Ти, новините нови, просто пропусни,

там няма чувства, става дума само за пари!

 

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??