Старт!
Сива сутрин.
Кафе, цигара.
И само дим от нея.
Автобусна спирка.
Очакване…
Ето го и него...
Автобусът,
водещ към нищото.
Пълен с статуи
с порцеланови лица,
оглеждащи ново качилите се.
Пътуване.
Стоп – следваща спирка.
Още желаещи
да стигнат до нищото.
Стоп – моята спирка.
Ето го и нищото.
Престой.
Отново автобусна спирка.
Очакване…
Ето го моят превоз към „Дома”.
Пътуване.
Стоп – следваща спирка.
Още желаещи
да стигнат „дома”.
Стоп – моята спирка,
крайна точка до дома.
Стоп… до следващия старт!
© Ели Всички права запазени