28.06.2009 г., 12:15 ч.

Стига! 

  Поезия » Друга
733 0 10

Стига сме отлагали страшните въпроси!
Стига сме усуквали. Няма за кога.
Който ми наливаш, ти кажи: какво си?
Който пиеш с мене, казвай: докога?

Ум, сърце, пари ли - кой каквото има,
трупайте да трупаме, дайте да дадем!
За едно огромно, дето няма име,
и ни води право, и не знай къде...

Чувам, чух, ще чуя: стон, въздишки, врява.
От и под корема възгласи: уррраа!
Аз съм много верен. На кого да вярвам?
Аз съм много силен. За кого да мра?

Хора, страшни братя!
Тежък като брадва!
Ще сека небето! Месеца ще дялам!
Бягайте, ще капе - синьо ли, червено ли...
Крийте си очите - да не ги напръска!
Връзвайте сърцето ми - да не ми се пръсне!
Стискайте ръцете ми - да не полетят!

Хора, страшни братя!
Хора, полудявам!

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??