27.07.2010 г., 11:24 ч.

Стих 

  Поезия » Пейзажна
671 0 5

 

                                          СТИХ

 

                          Синева  се  спусна  с  междуметие

                          и  плисна  пролетна  роса,

                          тя  отнесе  редовете  ми,

                          дописвани  до  през  нощта.

 

                          Синева  препусна  през  градините,

                          над  прашния  ръждясъл  път,

                          тя  погледна през  комините

                          дали  ще  сготви пак  денят.

 

                          Синева  докосна  и  площада,

                          и  рано  тръгнал  пощальон,

                          тя  целуваше  тавана

                          на  вече  чистия  балкон.

 

                          Синевата  спря, за  миг изохка

                          и  се  усмихна  любознателно,

                          а  след  това  заля  със охра

                          моя  стих  без  препинателни.

 

                                                     Илия  Вълчев

© Илия Вълчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??