30.03.2017 г., 1:43 ч.

Стихия 

  Поезия » Свободен стих
823 2 2

Стихия

 

Не си буря,
от тези дето познавам.
Дъждовете ти не мокрят,
а галят.
Ураганите не носят боязън.
Предизвикваш цунами
и спираш
всяка мисъл излишна.

 

След теб кръговрата безспирен,
превърнат е в смисъл прииждащ.
Вихрушката е толкова силна,
нови прояви на твоя прегръдка.
С теб изчиствам ума си,
така както природата прави
след буря...

 

Не си от тези дето познавам,
ти от добрите си бури.
Ураганите ти не носят боязъм,
пролетта чрез тебе цъфти!

© А.А. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??