Страх от тъмното
Страх от стръмното
Страх от сбъдване
И несбъдване
Страх от Горе
От природата
Там на хората
От умората
От каторгата
Страх от моргата
Страх от влюбване
От погубване
И изгубване
От невлюбване
Страх от себе си
Страх от мелези
и от белези...
Страх от вземане
От отнемане
От омръзване
И обвързване
Хормонален
Атмосферен
Вертикален
И неверен
Децибелен
Страх от тебе
И изправям се
Да, оставям се
Да ме носиш
Без да прося
Милост свише
Не, не пиша
Това е бягане
Неприлягане
Приближавам те
И настигам те
Страх прекрачвам
Задминавам те
Страх отхрачвам
Убеждавам те
Да се върнеш
И оставям те…
Да преминеш
През дома ми
Да се сринеш
Във ума ми
Да започнеш
Да празнуваш
И накрая победен
Да признаеш
Че страхуваш се…
…
От мен…
© Мойра Всички права запазени