Посърнала сърна в среднощни срещи.
Просветва светлина в църковни свещи.
Преброден брод към преизподня.
Изровен ров с ръце ще роня.
С взор в земята, теб да зърна.
С вълчи вой любов да върна.
Въздесъщ възкръсва мрака,
за нестинарски танц, жар чака.
© Мария Божкова Всички права запазени