15.12.2018 г., 12:01 ч.

Страх 

  Поезия
669 0 1

-От какво най-много те е страх?
-От това да ме забравят!
От това да запее монах, 
а те нищо да не правят...

 

Ще бъдат ли тъжни въобще? 
Една сълза дали ще има? 
Или пък не? 
Дали ще дойдат поне трима?

 

Страх ме е, че ще си отида, 
и няма за себе си да припомням. 
Ами ако споменът се зазида?
То и аз глупости трудно запомням...

 

Страх ме е че, не оставих следа, 
не направих нищо значимо, 
дано поне от мен няма вреда, 
да кажем, че и това е незаменимо!

 

От това се страхувам, 
не искам да бъда само прах,
но май няма смисъл да го умувам
на време като не се старах...

 

-Тогава започваме! -смъртта прошепна.
Душата бавно загасна, 
а сърцето за последно потрепна.
И край! Свърши агонията ужасна...

© Ева Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??