8.10.2008 г., 22:08 ч.

Страх ли те е? 

  Поезия » Любовна
857 0 13

Ти любил ли си се

с измислена?

Със вятърна

облечена във паяжини

от мъгли.

Дъждовна е.

Удавяща!

Страх ли те е

от дълбоки води?

Умееш ли

да плуваш?

 

Прониквал ли си...

пониквал ли си,

потъвал ли си

в очите и?

В онези очи -

най-дълбоките!

Нейните.

Моите!

 

Парила ли те е

с дъха си,

с кожата си,

с ръцете си?

Помниш ли се?

Беше пеперуда

в огъня и.

Страх ли те е

от огън?

Страх ли те е

да се претопиш

в началото си?

Във всичките си

начала!

От мен ли

се страхуваш?

 

Измислял ли си я

нажалена?

Вдовица

черна

изстинала,

почти

гробовна...

Искал ли си

да я утешиш

и да я стоплиш?

Страх ли те е

да я възкресиш,

... за да не ме изгубиш?

 

Пил ли си

от устните и

отрова?

Онази отрова -

сладката!

Молил ли си

за още

от нея?

Пожелавал ли си

тази смърт

в нея?

В мен!

Страх ли те е

да се родиш

отново

в топлината и,

в смеха и?

В мен!

 

Страх ли те е

да я пожелаеш,

да я имаш?

Страх те е

да ти се сбъдне!

Да те сбъдне!

 

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??