31.07.2007 г., 23:09 ч.

Страхът... 

  Поезия
457 0 0

               Страхът има над нас по-голяма власт,

                         отколкото надеждата.

                                             КОНДИЛЯК

 

Безлунна нощ... Потайна доба...

А някъде е скрит страхът.

И само чака случай, сгода,

на прах да разруши света!

Безсилните го уважават,

безстрашните го подиграват!

Но той таú и чака миг ,

да властва – ýжасен, велик.

Да всява паника, безумство,

раздор, интриги, голодумство.

Добрите да направи луди,

а лудите  -  да ги събуди!

Инстинкти – диви и първични,

а инак толкоз нетипични,

на показ иска да извади –

това за него е награда.

И как се чувстваме пред Рая,

когато види ни се края?

Че вместо да сме си живели –

приживе сме от страх умрели!

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??