22.08.2009 г., 11:28 ч.

''Страхът'' 

  Поезия » Друга
867 0 3

''Страхът''

 

 

 

Знаеш ли какво е страхът?

Ти там, който стоиш встрани и гледаш,

просто гледаш и се смееш.

Ти, малко човече, малко и гневно.

Ще ти разкажа за този страх.

Страхът, моят приятел, но и най-голям враг.

Ти там, знаеш ли какво е чувството?

Тези тръпки хладни по кожата,

от които няма измъкване.

Страхът, събуждащ се в мен,

когато затворя очи.

Страхът, присмиващ ми се,

когато се провалям.

Страхът - това си ти, онова малко човече,

малко и гневно - моя сянка и мой живот.

Харесваш това, което ще направя

за да се върна пак при теб.

Опитах се да поговоря с теб,

но от безкрайните думи,

които исках да кажа,

изкарах на показ цялата болка, която ми даде,

но вместо да се спася, приех това, което мразех,

приех теб и те направих част от мен.

© Ан Куха лейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво много е хубаво , страхотно е , както и ти , продължавай все с такива страхотни произведения , 6 от мен .
  • Много е силно и много тъжно. Харесва ми начина по-който е написано стихотворението и макар да е доста тъжно се е получило просто страхотно. Браво и поздрави за невероятното начало.
  • много е тъжно ;(
Предложения
: ??:??