21.05.2023 г., 17:00 ч.

Странни хора 

  Поезия
193 0 0

Странни хора, странни нрави,
кога криви, кога прави.
Който бие уважават, 
който гали подминават.

 

Странни хора, странни нрави,
силен правилата прави,
тъпче, гази колко може,
няма извинявай Боже.

 

Странни хора, странни нрави,
тъжат който изостави,
онзи дето ги крепи,
с мъка някак се търпи.
 

Странни хора, странни нрави,
болният слугува здрави,
щом накарат да мечтае,
себе си не ще познае.

 

Странни хора, странни нрави,,
в Господ вярват, а забрави,
и въртят в порочен кръг,
все с един и същ недъг.

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??