Разказват приказки различни случки,
видяни във далечни времена,
измислени били или са верни,
но пълни с много чудеса.
.....
Закусил вълк със стара баба,
ловец червена шапчица любил,
Снежанка с дядо Мраз се забавлява,
джуджета седем „сътворил”.
Красивата принцеса принц събуди,
не го целуна, стриптийз „извъртя”,
опита баба Яга „самодивско” биле,
Кашчей изправи се и рок запя.
Вълшебна рибка три желания изпълни
на дядото, но бабата в тигана я „метна”,
юнакът златна ябълка нахапа,
а злата хала разболя се и умря.
Порастна Палечко и стана рицар,
на татко Карло Буратино даде си носа,
прасенца три строят си нови вили,
в съседство – вълк, козленца и коза.
Тактува щъркел във чиния плитка,
облизва Кума Лиса тъничка бутилка,
свари си Пепеляшка вкусна тиква,
обу пантофки, към купона „закандилка”.
.....
Приключвам с приказките странни.
Във други странности животът ни върти.
От мен – усмивка и целувка, настроение!
До среща... някога и някъде... нали!
© Христо Костов Всички права запазени
Поздрав!