24.05.2023 г., 20:52 ч.

Странник 

  Поезия » Философска
267 0 1

Обвит в лианите на свойте дни,
по тебе се втвърдява броня,
отскачат недокоснати лъчи,
заспиваш върху стремето на коня.

Понякога пропадаш или скиташ
и устни, впил по свойта чаша,
случайното уплашено помиташ,
учуден над димящата си каша.

И Космосът дори не забелязва,
че някой го придърпва със мечти -
избухва, броди пагубно, залязва
с най-черните си дупки и звезди.

А странникът в пустинята насреща,
в очите ти очи, дълбоко впил,
до изворче под твърд гореща
душата ти спасително е потопил.

© Весела Петева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пишеш интересно, образно, с красиви метафори. Ще продължавам да те чета! Успех в предизвикателството, Весела!👍🥰
Предложения
: ??:??