Той влиза бос в отломките на дните,
не носи щит - ръцете изморени са,
в гърдите пази стъпките на воини -
напомнящи за минали дуели.
- Поспри се, страннико, че закъснял
светът за вярата е - шепне му
животът - под нозете окован,
догонващ всеки вик на времето.
Отдавна руини е крепостта
и вече само ехо е гласът му,
но той не свежда, отмалял, глава,
и не в молитва вплетени са пръстите,
а здраво стиснал своя меч във длан -
и без доспехи твърдо е сърцето,
не чака паметник, венци под мрамор бял,
те - раните ще бъдат храм на името.
© Ася Всички права запазени
Този стих беше един експеримент за мен, радвам се, че ви е харесал.Прегръдка