30.04.2020 г., 7:57 ч.  

Стремеж 

  Поезия » Философска
662 2 2

Устремен към крайната цел,

Не бъди заслепен от представата,

Как е вече постигната...


По пътя към нея се наслаждавай,

На всеки  покорен малък връх,

Дори на всяко мимолетно пропадане...
На всяка рана,

Всяка болка,

Всеки смях и пауза...


Защото, когато я постигнеш,

а ти ще я постигнеш!

Ако не си видял с "очите"на душата си,

Всяка стъпка по пътя към нея,

Ти няма да умееш да  ѝ се насладиш!


Да се зарадваш,

Така чисто – без страх!

Че е нещо моментно,

нещо което,

Все още не си заслужил...


Така ще помниш в сърцето си,

Всеки миг,

Всеки къс,

Всяка стъпка нагоре,

Всяка болка от близки предателства,

Всяко падане по гръб...

Всяко основание да си там!!!!

 


Така ще знаеш,

че крайната цел е постигната,

защото си я съградил

стъпка по стъпка,

от твоите стъпки!


Така ще си уверен,

че си постигнал

изначалната си,

добронамерена,

Най-първата !

Крайна цел...

© Просто Някой Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??