Времето е такова -
трудно е...
И ние сме трудни -
за времето!...
Лети пеперудено,
шеметно...
И ние му бягаме,
стенещи...
...
Времето е такова -
страшно е...
И ние сме страшни -
злодеи сме!...
Крадем си надеждите,
тъпчем ги,
и плачеме после,
ограбени...
...
Измръзваме бавно,
заспиваме...
И тъй задминава ни
времето...
И унесът силен е,
дави ни...
Не се борим вече,
Не! Стига ни!...
...
Заключени в спомени
мъчим се,
Убиваме бъдеща -
липсващи...
Душите излитат -
прогонени...
Захвърлят телата си -
гниещи...
...
Мъртвешка е тишината!...
Куха е...
...
Труповете са студени!...
Студено е и времето...
.......................................................
© Лилия Всички права запазени