26.06.2006 г., 20:00 ч.

СТУДЕНО Е ПРИ ТЕБ... 

  Поезия
828 0 10

Студено е при теб.

И тъжно.

Но стаята познава моя дъх,

и вместо тебе –сигурна съм,

ще ми  се зарадва.

Дойдох.Ще ми простиш ли?

Зная.   Много пъти 

си прощавал...

Този път луната ме

благослови –

И мрака  стори ми пътека

да се върна.

Засипа вятъра прахта,

оставена от грешните

ми стъпки

Прости ми.!Кажи ми пак-

“добре дошла”

и стопли замръзналите

пръсти.

Дойдох.Смили се!

Не ме  връщай!Искам да остана.

Хладна е ноща навън.

Мокра и до кости влажна.

Не спира тоя дъжд...

Вали и в твоя поглед.

Ще почакам! Поплачи!

Знам ,обичаш ме.Все още.

Дойдох да ми простиш,

и да забравя...

грешните без тебе нощи.

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??