19.11.2004 г., 23:31 ч.

Суетно 

  Поезия
930 0 1

 

 

Суетно

 

Смехът на клоуна преграква от веселие

и изтънява във фалшив фалцет.

Тъй безразлична в своето неверие

усмивката е лъскав етикет,

продаващ лицето му за употреба втора.

Сълза и смях, сълза и смях…

отнасям си ги вкъщи и ги пробвам

във огледалото добре ли ми стоят .

От грим маскирани очите са щастливи.

Смехът е вповече, рисувам си сълза…

Лицето арлекиново е бяло и ми отива,

но е непрактично през деня .

 

 

© Нели Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ФОТО
    Сълза в окото се стаява,
    ала усмивката успешно ще я скрива.
    Единствено се опасявам,
    че ще изляза мъничко фалшива.
Предложения
: ??:??