29.07.2009 г., 11:22 ч.

Сутрин 

  Поезия » Друга
756 0 12

Сутрин бели ангели летят,
с крила метат
недосънувания сън,
на снощните умрели имената.

Сутрин бели ангели летят.
След туй Денят
ще избере един да носи слънцето,
да буди живите,
да върти стрелките на часовника,
да сменя календара.

След туй Денят чистачките докарва,
с кривите метли
и циганина с конската каруца,
да изнесе боклука.

Небето взема израз от лицата им,
на хълма кляка,
гърбом към прозорците -
не ще да гледа.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??