21.02.2013 г., 21:25 ч.  

Докато ти спеше 

  Поезия
636 0 5

Не искам тази вечер да заспивам...

А ти ще тръгнеш утре сутринта.

Кръжат във мрака мислите обречени

и плашат ме в тъгата на нощта.

И мисля за онези километри,

които ще се зъбят помежду ни,

отвели те в далечния ти делник,

далеч от моите сънища безлунни.

И как не мога просто да забравя,

че теб те има, или че те искам...

Че пак ще си далечен до забрава,

а близо във проклетите ми мисли.

Че пак ще се опитвам да съм цяла,

да мога да работя и да дишам...

И нощем ще копнея да сме двамата,

а после в мрака тихо ще ти пиша.

А ти лежиш до мен, съвсем притихнал

и все така не знам какво да правя.

Прегръщам те с очи, докато тихо

в прозореца ни слънцето изгрява.

 

© Мариета Караджова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??