19.07.2018 г., 0:24 ч.

Сварги аавадж* 

  Поезия » Любовна
509 0 2

Отвъд години и сезони,

отвъд сините простори-

аз чувам твоя глас, тихо

нашепва в сърцето мое!

Отвъд зелената шир,

отвъд километри и високи

планини- душата ти говори!

Все със същия мил и

нежен глас- от райските

полета спуснат, долетял

на тая земя, като райски

славей! Същия глас,

същите мечти- виждам

тебе във всички жени!...

И отвъд време и пространство,

отвъд живот и смърт-

духът ти сега се рее,

лети нависоко! А душата ми

спасена живее за тебе-

войн от светлина, моя

несбъдната и изгубена мечта!...

© Нако Наков Всички права запазени

*Сварги аавадж- Райски глас (хинди)

Посветено на една свободна душа...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??