10.05.2020 г., 10:01 ч.

Сватба 

  Поезия » Гражданска
502 1 0



На сватбата на жената, в която си влюбен,
букетът е хвърлен и паднал в нищото.
Излитат три гълъба бели, а ти си учуден,
че вятърът от крилата им разпалва огнището.

С първият гълъб отлита надеждата,
че може да бъдете заедно пак.
И сънена, сутрин да те целува по веждата,
да я гледаш с очите на влюбен хлапак.

С вторият гълъб тъгата отлита,
незнайно къде в големия свят.
Но нали е любов, остава, не пита,
обич рисува, избира си цвят.

С третият гълъб отлита и чувството,
че ще забравиш жената любима.
Казват, че такава любов е от празното в пустото,
а ти си щастлив, защото я има.

Явор Перфанов
09.05.2020 г.
Г. Оряховица

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??