26.06.2012 г., 16:32 ч.

Свещица с мирис на пари 

  Поезия » Философска
492 0 2

                        На дядо Николай

                                  Пловдивски

 

         Свещица с мирис на пари.

 

Не си играят владиците с нас

                          на "ала-бала-менти"!

Излюпиха ни вече и "Архонти"!

Питате какво ще да е

                               "ала-бала-мент"?

Момент!

За мен "Архонт" е

                         изненадата голяма!

Такава дума 

          в черковнославянски няма                                            

И мозъкът ми започва да ври...

Дали не е чувал, натъпкан

                                със много пари?

И наш Ники вече разумял е,

                кат' всички, дето дишат...

Пишело в евангелието на Маркс -

            "ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ"!

 

25.06.2012

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??