13.06.2006 г., 22:40 ч.

Света за мене преобърна,  

  Поезия
677 0 4


LYCKI & Mojsei


-Когато ме с любов прегърнеш
в душите стихват ветровете,
а в тишина, ли ни загърнеш...
изчезват даже страховете.

Запява изворчето лъчезарно,
щом сети нашата милувка
и чувство нежно, благодарно
в сърцата ни нахлува без преструвка.

Света за мене преобърна,
а чаках те смирено аз
и в радост самотата ми превърна,
дочувайки копнежният ти глас.

Погледнах в теб и се видях
пречистена и преродена.
В душите - Храм, а тишината
предлага ни постеля.




-Така е Лъки! Нашто слово
дари ни настроение ново,
което с успех ни води
чрез балади, химни или оди
и правим на живота красотата,
запазвайки в душите добротата,
а тя на всяка крачка все ни кара
да пием тоз балсам като отвара,
решавайки конкретните проблеми-
едни по-малки, други - по-големи.
Познаваш ти колизията на българската сцена,
от наши и от чужди разградена
и българинът, търсещ естеството,
лишен от силата на обществото.
Ти - някъде, а аз - в София,
с нашата практична философия,
сътрудничество упорито все градиме,
та името достойно да си удържиме.
На думи българинът просперира-
Конституцията от друг се оперира
и почнахме да тънем в забрава
в коравата прегръдка здрава.
Битието ни е вплетено в загадки
и прави радостите твърде кратки,
с което сферата на мъките ужасни
прикрива хоризонтите ни ясни,
но с тебе крачиме чрез смях
и бродим в българската драма,
с което се предпазваме от грях,
изграждайки на вярата в душите храма.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Джейни!
  • "но с тебе крачиме чрез смях
    и бродим в българската драма,
    с което се предпазваме от грях,
    изграждайки на вярата в душите храма."
    Браво и на теб Валери!
  • "Погледнах в теб и се видях
    пречистена и преродена.
    В душите - Храм, а тишината
    предлага ни постеля. "
    Браво Роси!
  • Лъки и Мойсей в съвременната ситуация - ракурси и значимост на интимното, като божествено озарение, в глобалната социална рамка.С този текст завесата е дръпната до край, така че могат да се видят процесите в тяхната конкретност, но и полифоничност.
    Дами и господа........Лъкиииииииии! Иииии........Мойсеййййййййй.......
Предложения
: ??:??