22.02.2007 г., 8:43 ч.

Свети слънце в очите ми 

  Поезия
1360 0 1

Свети слънце в очите ми -
и нищо не виждам.
Свети слънце в очите ми -
алчния блясък завиждам.
Свети слънце в очите ми -
ала с блясък ли или със смъртна мъгла,
която всеки истински лик заличава
и само безкрайното зло с образ дарява.
Свети слънце в очите ми -
ала звездите ме не чуват, не виждат;
едва ги достигам с очи и...
отново лъжливи блясъци идват.
Свети слънце в очите ми -
отказвам се вече, не искам да мисля;
да живея тук, значи бездушен
и сам да се скитам.
Свети слънце в очите ми -
ала не искам вече то да ме заслепява;
зная, едно само сега ми остава.
Ала за него аз сили у мен не откривам
и пак, отново бягам
и болката в себе си скривам.

© Златко Тошков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??