26.10.2015 г., 22:24 ч.

Светлина 

  Поезия » Философска
216 0 0

                                                    СВЕТЛИНА

 

С поглед раждаме се ние към светлина,

очакваме я след нощта дълга и тъмна.

С изгрева заражда се деня,

едно начало, една надежда за мен и за света.

 

Вървим по пътя си ний всеки ден,

за някой сив и мрачен, за друг необикновен.

 

ВЯРАТА това е в мрака СВЕТЛИНА,

да вярваш в доброто ИСТИНАТА е това.

ЛЮБОВТА е също вълшебна СВЕТЛИНА,

виждаме я в очите на влюбените сега.

 

НАДЕЖДА да имаш, това е СВЕТЛИНА,

надежда за здраве, любов е искрица една.

 

СВЕТЛИНА пробива облаците тъмни

за да огрее Слънцето Нашата  Земя.

Да освети пътищата ни трудни и стръмни

в нашата скъпа и красива родна страна.

 

СВЕТЛИНА виждаме в очите на нашите деца,

когато растат весели, буйни и игриви,

порастват, разпитват за ценности, за света,

но най-важното е да израснат здрави и щастливи.

 

СВЕТЛИНА е също ПРОЛЕТТА,

с цветя, растения и песни на птички.

 

СВЕТЛИНАТА от СЛЪНЦЕТО стопля земята.

Тя след дъжда рисува  красива ДЪГАТА.

 

ЛЮБОВТА Е НАЙ-ЯРКАТА СВЕТЛИНА ОТ ВСИЧКИ!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??